Болтън и Чарлтън завършиха 2:2 в последната предсезонна контрола, а на пейката на лондончани бе 18-годишният български страж Димитър Митов. Този път той не влезе в игра, както досега, защото цял мач записа 22-годишният Ник Поуп. Двете момчета са единствените вратари в листа на адикс към момента след операцията на Стефан Хендерсон.
 
В понеделник минлата седмица Българският футболен съюз е изпратил покана до Чарлтън за мач на юношеския национален отбор до 19 години срещу Италия. От Англия обаче все още не са изпратили отговор с решението си за Димитър Митов.
 
Младият страж е професионален състезател и има висока степен на вероятност да бъде взето различно от очакваното от българска страна решение. Сборът на националния отбор стартира на 9 август. На 8 август Чарлтън започва първенството в Чемпиъншип в домакински мач срещу КПР. При стеклите се обстоятелства Митов най-вероятно ще бъде необходим дълго време, а дори се обсъжда вариант за негов дебют. Окончателното решение ще бъде взето в началото на следващата седмица.
 
Към този момент на тренировъчната база на лондончани като трети вратар, но все още без договор,  е 34-годишният Стюърт Тейлър. Талант на най-високо ниво на младини, през последните 10 години Тейлър има едва 29 мача в кариерата си и вероятността да получи предложение за договор е критично малка. Освен това той е с нулева игрова подготовка.

Междувременно продължават финалните тестове на 16-годишния централен нападател от Чавдар (Етрополе) Борислав Трендафилов в Чарлтън.