Президентът на Българска федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров и Управителният съвет са нелегитимни, научи БЛИЦ. Това става ясно от решение на Софийския апелативен съд (САС), който отмени това на Софийски градски съд (СГС).

На свое заседание САС е разгледал жалба на шампиона Марек Юнион-Ивкони. Тя бе подадена след отчетно-изборното събрание на централата в Златни пясъци. На него на 10 октомври 2012 година Лазаров бе преизбран за глава на родния волейбол, а към УС бяха вписани още няколко човека. Според опозицията срещата е била юридически необоснована и се е състояла извън мястото, където е трябвало да бъде задължително проведена - в София. 

Веднага след като новото ръководство беше входирано за вписване в СГС, от Марек реагираха с жалбата. И спечелиха на втора инстанция. Почти сигурно федерацията ще обжалва решението на Апелативния съд във Върховния касационен съд (ВКС). Някакво развитие обаче би имало най-рано през 2016-а.

При така стеклите се обстоятелства от волейболната ни федерация ще са принудите в следващата една година да насрочат събрание за избор на нов президент и нов Управителен съвет.

Информацията беше потвърдена както от източник от Софийския апелативен съд, така и от член на настоящия УС.