Лудогорец приема „Левски“ в едно от дербитата на 3 кръг на „А“ група. Срещата в Разград е тази вечер от 21:00 часа, като и двата тима имат желани да се доказват пред феновете. „Сините“ стартираха с две равенства срещу „Ботев“ (Пловдив) и Литекс, докато шампионите загубиха в първия кръг от „оранженвите“, а след това спечелиха гостуването си на Черно море.
 
Разградчани през това лято направиха скъпа селекция, която дори беше форсирана след отпадането на тима от Шампионската лига. Треньорът Бруно Рибейро няма никакви проблеми с контузени и наказани, но пък големия брой играчи му създава трудности при избора на титулярен състав. Португалецът дори върна в първия отбор национала Михаил Александров, който беше пратен да играе за втория тим в „Б“ група през миналата седмица. Новите попълнения Кафу и Натанаел пропускат дербито, тъй като още не са във форма.
 
Ситуацията при „сините“ е далеч по-сложна. Треньорът Стойчо Стоев не може да разчита на наказания Веселин Минев и контузените Александър Александров и Владислав Мисяк. Умар Диаби и Атанас Курдов продължават да са без картотеки. Поради тази причина „Левски“ замина за Разград с група от 16 играчи, като Аймен Белаид най-вероятно ще играе, въпреки че продължава да лекува контузия.
 
Дербито предоставя шанс на новото попълнение на „сините“ Денис Махмудов да вземе реванш от привлечения през това лято в Лудогорец Джоди Лукоки. Двамата са бивши съотборници в холандския Цволе. Първо в тима е привлечен Махмудов, но след това взимат и Лукоки. Двамата са заедно в отбора месец и половина, но фланговите футболисти се оказват повече и треньорското ръководство взема реше да освободи Махмудов. Сега македонецът има шанс да вземе реванш от национала на ДР Конго, въпреки че Лукоки вероятно ще бъде резерва в дербито.
 
22.JPGЛудогорец - „Левски“
 
Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Ивайло Стоянов
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Владислав Стоянов, Сисиньо, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Лукас Саша, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Александър Василев, Жуниор Кишада
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Бруно Рибейро
 
„Левски“: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Деян Иванов, Макс Карнер, Аймен Белаид, Георги Костадинов, Джереми де Нойер, Мигел Бедоя, Борислав Цонев, Божидар Краев, Денис Махмудов
Контузени: Владислав Мисяк, Александър Александров
Наказан: Веселин Минев
Треньор: Стойчо Стоев
 
Баланс между двата отбора в „А“ група: 10 мача, 7 победи за Лудогорец, 3 победи за „Лeвски“, г.р. 15:9
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Двата отбора не са завършвали наравно помежду си в „А“ група.
* Лудогорец е в серия от 24 поредни мача без загуба в домакински мач от първенството.
* Шест от десетте мача между двата отбора в „А“ група са завършили с по-малко от 2,5 отбелязани гола.
* Лудогорец и „Левски“ допуснаха голове във всеки от мачовете си от началото на първенството.
* Лудогорец и несъществуващият Завод 12 (София) са единствените отбори с положителен баланс срещу „Левски“ в „А“ група.