„Ботев“ (Пловдив) приема Локомотив в градското дерби, което ще се играе на клубната база на „канарчетата“ в Коматево. Мачът от 3 кръг на „А“ група е днес от 18:30 часа. Двубоят ще бъде дебют в българското първенство за новия треньор на „жълто-черните“ Ермин Шиляк.
 
Козът на „черно-белите“ е головата мощ на нападението на тима. Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев, който през тази седмица беше картотекиран, имат общо 192 гола в елита (156 за Камбуров и 36 за македонеца. Те са вкарвали вече на „жълто-черните“ в битката за Пловдив. За сравнение в момента целият тим на „Ботев“ няма толкова голове, колкото двамата нападатели на Локомотив. Таранът Алекс Колев е с едно попадение, а крилото Даниел Генов с 9. Най-резултатни при „жълто-черните“ са халфовете Балтанов и Огнянов с по 19 гола в елита.
 
Стабилността на защитата на „черно-белите“ ще зависи най-вече от изявите на шампионския тандем Кирил Котев и Александър Тунчев, които ще трябва да осигурят спокойствие на партньорите си Пламен Крумов и Христо Стамов и на вратаря Ясин ел Харуби. Стратегически резерви в Локомотив остават Бирсент Карагарен и Димо Бакалов.
 
В „Ботев“ пък разчитат много на възстановилия се от травма вратар Валентин Галев. В отсъствието на наказания Йордан Христов се очаква на десния бек да застане Филип Филипов, отляво да бъде Лазар Марин, а в центъра ще се разчита на Пламен Николов и Даниел Златков. Завръщането на възстановилия се от контузия Мариян Огнянов е добра новина. Очаква се той да действа зад тарана Алекс Колев, а по крилата ще атакуват Варела и Даниел Генов. Има вариант Божидар Васев дори да започне титуляр на мястото на Гамаков, но това ще се реши в последния момент.
 
Неочакван проблем възникна за феновете на Локомотив преди дербито. Заради изискването на полицията те трябва да се придвижат до Коматево в автобуси, но не успяват да намерят превозни средства. Голяма част от рейсовете в града са ангажирани за събора на БСП на Бузлуджа. В същото време още от вчера полицейски коли патрулират около базата на „Ботев“ в Коматево.
 
„Ботев“ (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)Резултат с изображение за локомотив пловдив
 
Днес от 18:30 часа по Диема Спорт
Пловдив, база на „Ботев“ в Коматево
Съдия: Георги Кабаков
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Ботев“ (Пловдив): Валентин Галев, Филип Филипов, Даниел Златков, Пламен Николов, Лазар Марин, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Нико Варела, Даниел Генов, Мариян Огнянов, Алекс Колев
Контузени: няма
Наказан: Йордан Христов
Треньор: Ермин Шиляк
 
Локомотив (Пловдив): Ясин ел Харуби, Пламен Крумов, Александър Тунчев, Кирил Котев, Христо Стамов, Георги Вълчев, Оливие Боне, Йоан Ласиман, Дани Кики, Зоран Балдовалиев, Мартин Камбуров
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Христо Колев
 
Баланс между двата отбора в „А“ група: 98 мача, 36 победи за „Ботев“, 27 равенства, 35 победи за Локомотив (Пловдив), г.р. 119:120

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015