Турският гранд Галатасарай официално обяви трансфера на Хесе Родригес от Реал (Мадрид). Новината за предстоящото преминаване на 20-годишния халф се появи преди дни в турските медии, а сега получи потвърждение от официалния сайт на „Джим Бом“.
 
Хесе подписа договор за четири години. Началната му заплата е 800 000 евро на година, но след различни бонуси може да се увеличи до 850 000. Галатасарай ще плаща на Реал (Мадрид) по 250 000 евро за всеки 30 мача, изиграни от халфа. Тази сума турският тим може да преведе максимум четири пъти, като по този начин трансферът на Родригес ще излезе максимум 1 милион евро.
 
„Белият балет“ има правото да откупи правата на халфа до 2018 г., като може да стори това 10 милиона евро. Ако през следващите три години Галатасарай продаде Хесе Родригес, испанският гранд ще получи 30% от трансферната сума.
 
През миналия сезон нямаше място за Родригес в състава на „белия балет“ и той беше пратен под наем в Депортиво (Ла Коруня), където изигра 25 мача и в тях се отличи с два гола и една асистенция.