Звездата на Монреал Канейдиънс от НХЛ Пи Кей Събан води лятна подготовка за новия сезон под ръководството на някогашното лекоатлетическо величие Бен Джонсън. Благодарение на тренировките си с бившия спринтьор 26-годишният хокеист се опитва да подобри бързината си. Заниманията се водят на лекоатлетически комплекс в Торонто.
 
Бен Джонсън спечели златния медал в спринта на 100 метра на олимпийските игри в Сеул през 1988 г., но след това беше лишен от титлата заради положителна проба за стероиди. През 1991 г. след изтичането на наказанието му канадецът се върна на пистата, но не успя да върне предишната си форма и се провали в опита да се класира за финала на Олимпиадата в Барселона през 1992 г.
 
Две години по-късно, през 1993 г., той спечели състезание на 50 метра във Франция. След това обаче даде положителна проба за тесторстерон и получи доживотно наказание. Заради техническа грешка обаче успя да се завърне на пистата през 1999 г. През същата година обаче даде позитивна допинг проба за забранен диуретик.