Съперникът на ЦСКА в Югозападна "В" група - Германия (Сапарева баня), направи любопитен трансфер. Клубът привлече мексиканеца Диего Арнесте, който е продукт на частната школа Фут Бико, базирана в столицата Мексико Сити.

По-интересното в случая обаче е, че собственик на академията е българин, научи БЛИЦ. Кирил Емилов живее от 14 години в Мексико, а в момента отбор с момчета от школата е на лагер вече близо месец в Сапарева баня.

Освен Арнесте към отбора се присъединиха още трима нови - Димитър Мавродиев и Неделин Асенов от Сливнишки герой, както и Марио Ловков от Пирин (ГД).

В същото време Германея изигра вчера петата си контрола от лятната подготовка. Момчетата на старши треньора Николай Николов завършиха наравно 1:1 като гости на Рилски спортист в Самоков.

Германея откри резултата в 67-та минута след центриране от пряк свободен удар на Ловков и добавка на Неделин Асенов. Домакините изравниха в 90-ата. Гостите играха без осем от титулярите си, които отсъстваха по различни причини.

Следващата контрола е в събота в Сапарева баня от 10:30 часа срещу Вихрен (Сандански).

В първия кръг от новия сезон на 9 август сапаревци приемат Миньор (Перник). Мачът с ЦСКА пък е на 21 октомври на стадион "Българска армия".

IMG_09451.jpg
Диего Арнесте (в средата) може да играе срещу ЦСКА

Пълната програма на Югозападната „В“ група