Реал (Мадрид) спечели втори трофей от предсезонната си подготовка. След като триумфира в турнира International Champions Cup в Австралия, Кралският клуб излезе краен победител и в азиатското издание. В последния си мач "белият балет" се наложи над Милан с 10:9 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши без попадения.

Срещата в Шанхай започна с натиск на "росонерите". Въпреки това най-сериозното, което сътвориха, беше удар на Нианг в ръцете на Кейлор Навас. Като цяло италианците играха по-добре преди почивката, като на моменти Реал владееше инициативата. Единственото интересно нещо от страна на испанския гранд бяха няколко индивидуални блесвания от страна на Кристиано Роналдо.

След паузата Реал (Мадрид) показа друго лице. Почти след час игра дойде и първото сериозно положение в двубоя. Удар на Роналдо с глава бе избит с крак от Диего Лопес. Веднага след това Милан отговори с шут от въздуха на Карлос Бака. Влезлият като резерва Кико Касия обаче показа чудесно пласиране и блокира изстрела. Но до края на срещата гол в едната от двете врати така и не бе отбелязан. А това от своя страна доведе до изпълнението на дузпи, чрез които да стане известен победителят в турнира в Азия.

За "белите" от бялата точка пропусна Тони Кроос. Световният шампион с Германия можеше да сложи край на спора при петото изпълнение, но ударът му бе хванат от 16-годишния Джанлуиджи Донарума. Преди това пък Карлос Бака пропусна от бялата точка. След като всички полеви играчи се изредиха да бият, дойде времето за изпълненията и на двамата вратари. Касия бе точен и веднага след това парира удара на своя млад колега, за да може Реал (Мадрид) да спечели приза от International Champions Cup и в Азия.

РЕАЛ (МАДРИД) - МИЛАН 0:0 (10:9 след дузпи)


460.jpg