ПСЖ победи Манчестър Юнайтед с 2:0 на "Солджър Фийлд" в Чикаго в последния си мач от турнира Интернешънъл Къп. След този резултат френският тим спечели надпреварата, в която участваха едни от най-силните отбори в Европа. ПСЖ събра 10 точки, колкото има и Ню Йорк Ред Булс. Головата разликата и на двата тима е +5, но парижани са шампиони заради повечето отбелязани голове (10 срещу 9 за Ню Йорк).

"Червените дяволи" можеха да получат гол още в 3-ата минута, но Ибрахимович не се възползва от грешка на Давид де Хеа. В средата на полувремето Ибрахимович пропусна с глава, а после попадение на Мата беше отменено заради засада. В 25-ата минута Тиаго Силва пусна хубав пас към Блес Матюиди, който търкулна топката в мрежата.

ПСЖ продължи да е по-добрият отбор и не след дълго стигна и до втори гол. Негов автор стана Ибрахимович, който започна атаката през центъра и подаде на спринтиращия Максуел. Бразилецът му върна паса и за Ибра не бе трудно от няколко метра да опъне мрежата.

През второто полувреме не се случи кой знае какво. Двамата треньори направиха доста смени, които нарушиха ритъма на игра./БЛИЦ

2_11.jpg