Орловец (Коколяне) възкръсва от пепелта! Това съобщиха пред БЛИЦ от ръководството на клуба. В основата на възраждането на клуба стои Венцислав Стойков. Младият президент е душата и сърцето на отбора. През последните два месеца Венци ден и нощ е на стадиона в китния столичен квартал в полите на Витоша. 26-годишният Стойков ще бъде играещ шеф на „орлите”. В управлението на клубните дела ще му помага Емилиян Джонев. Старши треньор ще бъде Методи Здравков – бивш селекционер на Отбора на бездомните. С тима той постигна фурор на Световното първенство в Мексико през 2012 г, когато изведе националната селекция до 14-о място.

„Шест месеца си дадох почивка след работата ми като треньор през последните три години. През този период имаше интерес и запитвания към мен от отбори от България и един от чужбина. През последните пет месеца се възстановявах от операция на ахилеса. Точно в най-подходящият момент се появи офертата от Орловец. Искам да благодаря на ръководството, кмета и хората от Кокаляне за гласуваното доверие. Без колебание приех поканата, защото вярвам в този амбициозен проект и се покланям пред ентусиазма на ръководителите, коментира Методи Здравков пред БЛИЦ. - В движение работихме по селекцията, а лично аз в момента преговарям с трима футболисти, млади и известни на голяма част от феновете. Най-важното е да се направи добър колектив, в пирятелска обстановка между играчите, но да има дисциплина и всеотдайност. Резултатите ще дойдат.” Младият треньор е син на легендата на ЦСКА Радослав Здравков, който в момента работи в Лудогорец (Разград).

Утре, четвъртък, ще се проведе първата контролна среща на Орловец. Мачът е срещу Сокол (Бенковски) от 19:00 ч. на стадион „Бенковски”. Любопитно е, че точно на 30 юли преди 59 години е роден и Ради Здравков. Синът му видя добро преднаменование в това обстоятелство.

Орловец ще се подвизава в окръжната група. В СРГ – „Юг” се подвизават още Академик, Гранит (Владая), Витоша (Бистрица), Легия (Лозен), Урвич (Панчарево), Акфикс, Железница, "Левски-Раковски" и Урвич (Пасарел). Новият сезон започва в средата на септември.