След наложеното наказание на ФК Оборище (Панагюрище) по повод хвърлени предмети от феновете по време на гостуването на ОФК Поморие в първия кръг от първенството на „Б” група, ръководството отправи апел за толерантност и феърплей.
 
"Панагюрската публика през годините е била пример за интелигентност, компетентност и добро възпитание. Нека продължим добрите традиции да подкрепяме отбора, но и да показваме уважение и толерантност към противника, съдиите, служебните лица и агитките на съперника. Да не забравяме, че футболът е красива игра, който носи радост и удоволствие", призовават от ръководството.

Преди първия домакински мач срещу "Ботев" (Гълъбово) шефовете ще организират среща на феновете с представители на полицията и служители на клуба. На нея ще се разяснят отново нормативните изисквания и правилата, които трябва да бъдат спазвани. Тя ще се провед на 31 юли от 17 часа на стадион "Орчо Войвода" в Панагюрище.

Ръководството напомня, че на стадиона няма да бъдат допускани зрители в нетрезво състояние, както и фенове, които носят алкохол, оръжие, бомбички и други опасни предмети. Поведението на зрителите ще бъде обект на видеонаблюдение под контрола на полицейските органи.