Треньорите на "Левски" и Литекс съответно Стойчо Стоев и Люпко Петрович бяха глобени от Дисциплинарната комисия към БФС с по 2000 лева. Причината е, че двамата бяха заснети да разговарят по телефона вероятно с хора от щаба си по време на дербито между двата тима (2:2 на стадион "Георги Аспарухов"). Петрович и Стоев бяха наказани за срещата и я изгледаха от трибуните, а според правилата нямат никакво право да дават указания на помощниците си. Любопитно е, че двамата специалисти са санкционирани, но едва ли има доказателства за това с кого са говорили. Сърбинът отнася и още 2000 лева заради друго наказание.

Помощник треньорът на Стойчо Стоев - Елин Топузаков, няма да бъде на резервната скамейка в следващия мач заради "други наказания". Той е глобен и с 500 лева. Колегата му от Литекс - Гуидо Баур (кондиционен треньор), също няма да бъде на скамейката на ловчанлии в следващата среща. Неговото наказание вероятно е заради спречкването на полувремето на "Левски" - Литекс, когато германецът бе доста деен.

Наказания, 2 кръг

1 мач - Веселин Милчев Минев ("Левски" - 300 лева), Кристиян Александров Малинов (Литекс - 400 лева), Йордан Георгиев Христов ("Ботев" Пловдив - 300 лева)

ПО ДОКЛАД
За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А, и В – ДК наказва  "Левски” с имуществена санкция в размер на 1300 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1- ДК наказва  "Левски” с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Елин Топузаков – пом.треньор на "Левски” с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва "Левски” с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нарушение на решение на ДК, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва Люпко Петрович с глоба в размер на 2000 лева.

За ползване на електронни устройства, на основание чл.34, ал.3 ДК наказва Литекс с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За други нарушения, на основание чл. 34, ал.1, т.6 ДК наказва Гуидо Баур – кондиционен треньор на Литекс с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 2- ДК наказва Пирин (Благоевград) с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016