Още един български футболен клуб е попаднал в полезрението на известните италиански бизнесмени, които обикалят страната ни. Става въпрос за Пиетро Белардели и негови партньори, които искат да помагат на участника в "Б" група Локомотив (Мездра), научи БЛИЦ. Нищо лошо за намерението на италианците, ако обаче не са до болка познати на футболната общественост.

Покрай Белардели постоянно има скандали. Италианецът от години се подвизава около българския футбол. Беше в "Ботев" (Враца), Шумен, Спартак (Варна), а за последно омайваше футболната общественост в Хасково. Искаше да вземе и Берое, но не го допуснаха, след като разкриха що за стока е. Припомняме ви какво каза по повод италианеца бившият треньор в Хасково Емил Ангелов-Бабангида: "Не ми говори за този, той е менте. Нали видяхте през колко български клубове вече мина, навсякъде го разкриха."

В Мездра футболната общественост е на тръни заради присъствието на италианците, които вече дори са гледали мач на отбора. Пишман "спасителите" за пореден път вкарват в ход изпитаната си схема и обещават уникални неща, които всъщност никъде до този момент не са се случили. "Ако тези хора поемат Локомотив, футболът в Мездра приключчва. Едва изчистихме името си след онези предишни години и сега сме скромен, нормален и приличен отбор. Не искаме тези хора да идват в Мездра", твърдят хора в града.

БЛИЦ разбра и част от намеренията на италианците - отново да доведат безработни футболисти от борсата и да напълнят Локо (Мездра) с тях. По този начин всички български момчета вероятно ще останат на улицата. Белардели и компания дори са питали колко български футболисти могат да играят в отбора, явно имайки намерения да го превърнат в италианска колония.

Дано в Мездра са чели страшната изповед на бившия треньор на Спартак (Варна) Иван Маринов-Масларя за италианеца Белардели.