Английските медии потвърдиха новината на БЛИЦ, че българският нападател Димитър Бербатов води преговори с Астън Вила. Всички водещи издания на Острова разкриват, че в основата на трансфера е близкият приятел на Бербатов и легенда на тима от Бирмингам Стилиян Петров.

Източник на изданието "Дейли Експрес" твърди, че желанието на българина е да играе отново в Англия, след като напусна Монако и вече е свободен агент, а Астън Вила се нуждае от нападател след продажбата на Кристиан Бентеке в Ливърпул.

"Стилиян го познава много добре. Той знае, че Бербатов все още е първокласен нападател и смята, че е точният човек за Вила", споделя източникът пред изданието.

"Те се нуждаят от топ нападател сега, защото продадоха Кристиан Бентеке на Ливърпул. Няма толкова много нападатели с опит в Премиършип, които са на разположение в момента."

"Знам, че Димитър има оферти от Германия (Вердер Бремен) и Турция, но неговото желание е отново да играе в Англия. Семейството му предпочита Англия и това може да бъде последният му шанс да играем там", допълва още източник.

111.jpg