Пореден мач с участието на български национал попадна сред съмнителните за черно тото. Този път става дума за среща на албанския шампион Скендербеу, където играе нападателят Венци Христов.
 
Според антикорупционната организация „Федербет“ Скендербеу е уговарял контролните си срещи през януари тази година. Последният двубой на „снежните вълци“, който попада сред съмнителните, е реваншът от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу северноирландския Крусейдърс.
 
Системите за отчитане на необичайни залози е отчела, че в последните 10 минути на мача са били заложени 300 000 евро мачът да завърши с повече от три отбелязани гола.
 
Скендербеу печели с 4:1 като домакин в първия мач, а в 77-ата минута на реванша води с 2:1. След това обаче албанският тим допуска два много леки гола в добавеното време и губи с 2:3. Това още повече увеличава съмненията за черно тото.
 
Очаква се УЕФА да стартира разследване на мача. Венци Христов остана резерва, а в 90-ата минута се появи на терена на мястото на Хамди Салихи. След това Крусейдърс вкара два гола.
 
През миналата седмица стана ясно, че със съмнения за черно тото са и два мача от първия кръг на сръбското първенство. Единият от тях е победата на Партизан с 4:0 над Металац, в който Валери Божинов вкара гол и направи асистенция. Другият съмнителен мач е успехът на Цървена звезда с 6:2 над ОФК Београд, въпреки че „червено-белите“ изоставаха с 0:2 след първото полувреме.