Неизвестен шофьор е опитал да премине блокадата в Париж заради днешния финален етап на Тур дьо Франс. Тази сутрин водачът е опитал да пробие огражденията на „Плас дьо ла Конкорд“, който е бил подготвен за колоездачите. Преди това той се е ударил в друг автомобил, паркиран наблизо. Полицаите са опитали да спрат шофьора и дори са стреляли срещу него.
 
„Изстрелите се чуха около 8 часа сутринта. Една кола по някаква причина се опита да мина през охранителните бариери. Полицаите се опитаха да го спрат, но шофьорът не се подчини и тръгна срещу тях. Заради това те започнаха да стрелят. Мисля, че успяха да го ранят, но въпреки това успя да избяга. В момента е обявен за издирване“, разказа свидетел на инцидента пред медиите.
 
За момента само могат да се правят догадки за мотивите на шофьора да проникне през загражденията. Според информациите една от версиите, които се разглеждат, е възможността за опит за атентат срещу Тур дьо Франс.
 
Последният етап на колоездачната обиколка на Франция трябва днес да завърши в Париж. Очаква се Крис Фрум да спечели състезанието за втори път в кариерата си.