Румънският гранд Стяуа се озори доста в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Тренчин, но все пак се класира за следващата фаза, където ще се изправи срещу Валери Божинов и съотборниците му в Партизан. След победата с 2:0 като гост, "стелистите" едва ли са очаквали да имат трудности срещу съперника от Словакия. Тренчин обаче се наложи с 3:2 пред празните трибуни на "Арена Национал" в Букурещ и само един гол не стигна на гостите, за да поднесат изненадата.

Словаците набързо поведоха с 2:0 чрез голове на Уесли и Матуш Беро до средата на първото полувреме. Това бе истински шок за футболистите и феновете на Стяуа, а треньорът Мирел Радой се видя принуден да направи две смени още преди почивката. В 57-ата минута ганаецът Сълей Муниру намали за Стяуа, а веднага след това домакините получиха и дузпа, реализирана от Грегори Таде - 2:2. Гостите обаче продължиха да атакуват с всички сили. Играчите на Тренчин не се предадоха, въпреки че останаха с човек по-малко. В 74-ата минута Милан Рундич получи червен картон. Десет минути по-късно Уесли вкара втория си гол в мача и Тренчин се нуждаеше от още един, за да се класира, но в 5-минутното добавено време Стяуа удържа победата.

Румънският гранд първо ще домакинства на Божинов и компания - на 28 юли, когато трибуните на "Арена Национал" отново ще бъдат празни. Стяуа изтърпява наказание от два мача без публика у дома заради расистки транспарант от двубоя с Динамо (Киев) от миналата година. Реваншът с Партизан в Белград ще бъде на 4 август.

СТЯУА - ТРЕНЧИН 2:3 (4:3 общ резултат)
0:1 Уесли (13), 0:2 Матуш Беро (21), 1:2 Сълей Муниру (57), 2:2 Грегори Таде (60-дузпа), 2:3 Уесли (84)






Steaua Bucuresti vs Trencin 2-3 All Goals... by tony-hoksa