Воденият от Станимир Стоилов Астана се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, показвайки на Лудогорец как се заличава аванс от 0:1 след първия мач. Избраниците на Мъри надвиха с 3:1 Марибор в реванша в Казахстан и с общ резултат 3:2 продължават напред към групите на турнира. Следващият съперник на Астана ще бъде шампиона на Финландия ХИК Хелзинки, отстранил Вентспилс с общ резултат 4:1.

На реванша с Марибор домакините откриха в 12-ата минута. Жуков стреля опасно към Ханданович, той отби, но топката попадна в Джолчиев, който се разписа - 1:0. Така резултатът от двата мача стана 1:1. Гостите от Словения успяха да се доберат до равенството в 39-ата минута, когато Райчевич се разписа след центриране от корнер и наказа грешка на вратаря Логиновски.

Астана отново взе аванс, след като Каняс вкара в 43-ата минута с шут от далечна дистанция. В 58-ата Твумаси направи 3:1, което класираше тимът на Станимир Стоилов напред в Шампионската лига. В 67-ата минута авторът на второто попадение за Астана Каняс получи втори жълт картон и напусна терена.

До края на двубоя домакините успяха да съхранят преднината си и ликуваха след последния съдийския сигнал.