Цветана Пиронкова победи рускинята Маргарита Гаспарян с 0:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:3) на старта на тенис турнира в Истанбул (Турция).
 
Българката загуби първата част, като не взе нито гейм на съперничката, но в следващите два сета показа повече аргументи за победа и с впечатляващ обрат премина във втория кръг. Цвети прояви огромен характер и хладнокръвие и въпреки че падна унизително с 0:6 в първия сет, в следващите два след драма и тайбрек изтръгна победата.
 
На осминафиналите Пиронкова среща Куруми Нара, победила Виталия Дятченко с 6:4, 7:6.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет не протече никак добре за Пиронкова. Българката допусна три пробива на 15, а в последния гейм позволи на Гаспарян да я победи на нула и да приключи сета след 23 минути. Вина за слабото представяне на българката имаше старата й травма в бедрото, която видимо затрудни придвижването й по корта.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет протече далеч по-равностойно, а Пиронкова можеше да вземе превес в осмия гейм, но пропиля два брейк пойнта при 4:3 сета в своя полза. При 5:5 българката взе аванс, но Гаспарян доведе сета до тайбрек. Там Пиронкова бе категорична и поведе с 5:0, след което взе сета със (7:6) 7:4.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част започне добре за Пиронкова, която използва инерцията от успеха във втората част  и поведе с 2:1 след 4 брейк пойнта.
Играта вървеше гейм за гейм до 5:4 в полза на българката, която се пречупи в решителния десети гейм и го загуби. След като мачът стигна до тайбрек, Пиронкова поведе с 6:1, за да триумфира с крайното 7:3 и 2-1 сета.