Британският комедиант Саймън Бродкин нахлу на пресконференцията на ФИФА и посипа президента на световната футболна централа Сеп Блатер с пачка долари.
 
Бродкин, който се появи в една от сценичните си роли – Лий Нелсън, успя да пробие охраната и да влезе на срещата на Блатер с медиите, на която трябваше да бъдат обявени промени във ФИФА и официализиране на датата за президентски избори.
 
Комедиантът обяви, че тези пари са подкуп за кандидатурата на КНДР за домакинство на световното първенство през 2026 г. Британските медии обявиха, че Саймън Бродкин отдавна се подготвя за това изпълнение, като негов подобен опит на конгреса през май е бил осуетен от охраната. Беше обявено, че банкнотите са фалшиви.
 
Саймън Бродкин има и други изпълнения свързани с футбола. През март 2013 г. той нахлу на терена на „Гудисън Парк“, за да загрява с Манчестър Сити преди гостуването на „гражданите“ на Евертън. През следващата година комикът пък опита да се качи в самолета на английските национали, които отиваха на подготвителен лагер във Флорида преди Мондиал 2014.
 
Както е известно, на 2 юни Блатер обяви, че се оттегля от поста си след скандалите и разследванията, които течат срещу ФИФА във връзка с корупция и финансови измами. Водещи фигури на световната централа бяха арестувани точно преди началото на отчетно-изборния конгрес в края на май, когато швейцарецът спечели пети мандат.
 
sepp1.jpg