Първият гол за новия сезон в "А" група беше реализиран от нападателя на Славия Ивайло Димитров. Косъма блесна при класическата победа с 3:0 срещу Локомотив (Пловдив), вкарвайки две попадения в едва третия си мач като титуляр за "белите". 26-годишният Ивайло Димитров заяви пред БЛИЦ, че конкуренцията не го плаши и е пределно амбициран да се бетонира в стартовия състав на треньора Иван Колев.

- Ивайло, честито за двата гола на старта на новото първенство, как успя?
- Много съм доволен и щастлив, че успях да вкарам двата гола. Имах две възможности и ги реализирах. Успях благодарение на момчетата от отбора, абсолютно на всички съотборници.

- Колко гола си си поставил за цел да вкараш този сезон?
- Надявам се да бъдат доста.

- Каква е целта пред Славия, имате ли амбиции да преследвате по-предно класиране?
- Нямаме конкретно поставена цел. Амбицирани сме да играем добре във всеки мач и да побеждаваме. Радвам се, че надиграхме категорично Локомотив (Пловдив), дано така бъде и със следващите съперници.

- След идването от Добруджа през зимата почти не получаваше шанс и беше резерва на Радослав Василев, който сега е контузен. Плаши ли те конкуренцията?
- Хубаво е да има конкуренция. Това те амбицира още повече и се стремиш да се доказваш в тренировките и мачовете. Който покаже по-добра форма, той играе. Срещу Локомотив (Пловдив) ми беше трети мач като титуляр. Предишните два, в които започнах, бяха срещу Черно море (бележи при равенството 1:1) и Хасково (1:0). Треньорът Иван Колев решава кой да играе. Аз бях много амбициран преди двубоя с Локомотив (Пловдив). Знаех, че ще ми се даде шанс и исках да се възползвам. Смятам, че успях да го направя. Ради Василев е добър футболист, надявам се по-скоро да оздравее.

- Венцеслав Стефанов беше доволен след победата и каза "Косъма се отпуши". Поздрави ли те за силната игра?
- Чух думите му от репортажите по телевизията. Радвам се, че го зарадвахме. След мача влезе в съблекалнята и поздрави целия отбор. Беше доволен.

- Има ли сили Славия да побеждава във всеки мач?
- Стараем се, но има върху какво още да се работи. Тренираме и се стремим да си вършим работата. Надявам се да започна титуляр и срещу Пирин (Благоевград). Дано продължа да вкарвам.

- Иван Колев отпрати няколко футболисти след края на миналия сезон, ти беше ли притеснен за мястото си в Славия?
- Не съм се притеснявал. Никой няма гарантирано място. Ако треньорът не е доволен, е нормално да те махне. Няма вечни хора във футбола, без всеки може. Благодаря на Иван Колев за гласуваното доверие в този мач, както и на всичките ми съотборници. Също така дължа много и на още един човек, който ми помага специално в подготовката. Благодаря на бившия ми треньор в Добруджа Светльо Тодоров. Радвам се, че продължава да ме подкрепя и да ми помага, въпреки че от месеци не работим заедно. 

- Боли ли те за случилото се с родния ти клуб ЦСКА?
- Жалко, че така се случи с голям клуб, какъвто е ЦСКА. С Локомотив (София) много ще ни липсват. Желая им по-скорошно завръщане в "А" група.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ



"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015