Пирин (Благоеград) ще стартира участието си в "А" група със самочувствието на непобеден в контролните мачове през лятото. "Орлетата" завършиха наравно в последната си проверка на ст. "Христо Ботев" - 0:0 с арменския Ганджасар Капан. Това бе и официалното представяне на тима на Неделчо Матушев преди първото домакинство в "А" група - на 19 юли от 18:30 часа срещу Черно море.

Срещата започна с натиск на Пирин, но атаките на "орлетата" се разбиваха в добре групиралия се тим на гостите. Арменците рядко излизаха от своята половина и затрудняваха максимално домакините. В 25-ата минута бе най-чистото положение за Пирин, когато след хубава атака Карапетров бе изведен на отлична позиция, но стреля покрай гредата. В 31-ата Мартин Тошев се опита да завърши ефектно една контраатака, но и той не уцели очертанията. Бившият нападател на ЦСКА си изкара и червен картон в края на полувремето, когато си размени удари с вратаря на гостите Петросян, на когото също бе показан пътя към съблекалнята.

След почивката двата отбора отново заиграха с по 11 души. Ситуацията на терена не се промени, като домакините бяха трайно в половината на арменците, но рядко достигаха до голови възможности. Удари на Тасев, Наков и Сандев биваха блокирани в последния момент, като най-чистото положение бе в средата на а полувремето, когато Тасев бе оставен непокрит по диагонала, но не овладя добре топката и бе изпреварен от защитник.

Равенството се запази до края, с което Пирин остана с 4 победи и 2 равенства в контролните мачове.

В проверката с Ганджасар Капан дебютира най-новото попълнение на Пирин - бившият футболист на ЦСКА Маркиньос, който прие да подсили "орлетата" и отново да играе в "А" група.

Съставът на Пирин: Костов, Дяков, Виячки, Дюлгеров, Попев, Костадинов, Бенгюзов, Тасев, Карапетров, Хаджииванов и Тошев. След почивката в игра влязоха Наков, Сандев, Николов, Траянов, Башлиев, Маркиньос и Божинов

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015