Контролната среща между Черно море и Локомотив (Горна Оряховица) на стадион "Тича" беше прекратена заради грозни сцени. При резултат 1:0 за носителя на Купата на България футболист на тима от "Б" група получи директен червен картон за груб фаул срещу Марк Клок. На излизане от терена Иво Харизанов от Локомотив (Горна Оряховица) провокира публиката на стадион "Тича" с неприличен жест и 20-ина ултраси на "моряците" прескочиха оградите и нахлуха на полето.

След това бесните запалянковци опитаха саморазправа с играчите на гостите и въпреки че футболистите, треньорският щаб на Черно море и реферите опитаха да тушират мелето, двама футболисти на Локомотив бяха удряни и ритани. Най-сериозно пострадал е племенникът на Красимир Балъков - Антоний Балъков, който е с подута скула и разбит нос.

Двама вандали от агитката на варненци са арестувани и отведени във Второ РУП. Там Антоний Балъков ще трябва да ги разпознае, след като е подал жалба след нападението срещу него.

Въпреки утихването на страстите треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Сашо Ангелов прибра играчите си в съблекалнята и проверката бе прекъсната.

В изиграните 33 минути на контролата падна един гол. Отбеляза го Симеон Райков от фаул в 21-ата минута. Малко след това Бакари получи тежка контузия и бе изнесен на носилка от терена.

Преди началото на контролата отборът на Черно море бе представен на феновете, които аплодираха своите любимци и им пожелаха успех през новия сезон. Тимът на Никола Спасов стартира сезона с участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа на 16 юли със символично домакинство на Динамо (Минск) на "Лудогорец Арена" в Разград.

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015