Американката Серина Уилямс спечели турнира от Големия шлем „Уимбълдън”. На финала на надпреварата в Лондон тя се измъчи срещу сензацията в турнира Гарбине Мугуруса, но успя да я победи с 6:4, 6:4 за час и 24 минути игра. Титлата е шеста за Уилямс от надпреварата в "Ол Инглънд Клуб".

Световната номер 1 изпита затруднения в началото на първия сет, когато допусна пробив и изоставане с 2:4. Последваха четири последователни гейма за Уилямс и тя спечели частта с 6:4.

Серина направи два бързи пробива във втория сет и дръпна с 5:1. Американката обаче допусна пробив при сервиса за затваряне на мача, който бе последван от успешен гейм за Мугуруса и нов пробив, за да се стигне до 5:4. Испанката застана на сервис, но нервите й не издържаха. Тя направи двойна грешка, след което не спечели нито едно разиграване и срещата приключи.

Трофеят е 21-и в кариерата на Уилямс от Големия шлем. По този начин тя се доближи до Щефи Граф, която държи рекорда за най-много титли в Оупън ерата – 22. Световната номер 1 се превърна и в най-възрастната шампионка в историята на шлема, вдигайки трофея на 33 години и 290 дни. Досега рекордът се държеше от Маратина Навратилова, която триумфира на „Уимбълдън” на 33 години и 263 дни.

Уилямс постигна за втори път така наречения „Серина шлем” – последователни титли в четирите турнира от Големия шлем, но не в рамките на една календарна година. В края на миналия сезон тя спечели „US Open”, а този стигна до върха на „Аустрелън Оупън”, „Ролан Гарос”, а сега и „Уимбълдън”.