България ще спори с Франция на финала на втора дивизия на Световната лига, който ще се проведе в събота от 20:40 часа в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. По-рано днес момчетата на Пламен Константинов се справиха с Белгия с 3:1, а „петлите” се наложиха над Аржентина с категоричното 3:0 (25:13, 25:20, 25:17).

Франция не остави никакви шансове на своя съперник и бе с класи над него. В нито един от геймовете нямаше дори малка интрига и фаворитът преди срещата заслужено достига до финала.

Антонин Розие реализира 20 точки и бе над всички в срещата. Ървин Нгапет добави 12, а Тиле и Льо Ру се отчетоха с по 7. За Аржентина най-резултатен бе Факундо Конте с 9.

До момента Франция е единственият непобеден отбор в Световната лига. В досегашните си 13 срещи „петлите” записаха 13 победи. Отборът, който спечели финала, ще се класира за първа дивизия на Световната лига, както и ще играе на финалите в Бразилия, където вече са най-силните отбори.

Преди срещата за златото, Аржентина и Белгия ще определят кой да заеме третото място в крайното класиране. Тяхната среща ще започне в 17:40 часа.