Изявленията на Томас Лафчис в предаването „Зона спорт“ трябва да бъдат последвани от действия на съответните органи. Защото един бивш футболен президент определя борбата за титлата в българското първенство „криминален случай“, а същевременно припомня за това, как самият той беше принуден да абдикира от „Герена“, за да бъде заменен от скандално известния олигарх Майкъл Чорни.

Освен това, ако се разбере кой и как предизвика пролетното срутване на ЦСКА, вероятно ще се получи отговор и на много други въпроси. Ето някои от тях:

- С какво помогна на ЦСКА Кирил Домусчиев, който заяви пред телевизионните камери, че ще направи каквото може, за да запазят червените мястото си в елита, защото иначе няма да има силна конкуренция в първенството?

- Има ли връзка между пролетния срив в ЦСКА и високия коефициент на Лудогорец в евротурнирите?

- Защо през 2006 г. ръководството на ЦСКА не поиска служебни загуби за Левски за мачовете, в които игра доказано нередовно картотекираният Георги Иванов – Гонзо, след като по този начин червените щяха да си осигурят титлата? Тази пасивност на ръководството на ЦСКА има ли връзка с високия коефициент на сините в евротурнирите през 2006 г. За справка през 1998 г. Лафчис подаде контестация за нередовната картотека на Кишишев, но отнетите от Литекс точки не стигнаха на Левски за титлата.

- Защо през тази пролет Домусчиев похвали ЦСКА след загубата на червените с 0:4 в Разград?

- Защо през 2012 г., когато ЦСКА и Лудогорец спореха за титлата, Домусчиев се занимаваше само със Стойчо Младенов и не обели дума за „титаните“, които тогава бяха шефове на червените?

- Защо през 2013 г. Иван Вуцов каза, че бъдещето на Левски много зависи от предстоящите избори?

- Защо точно Венци Стефанов стана инициатор за отстраняването на Пената от националния отбор през 1996 г., с което се постави началото на съсипването на най-силния тим в българската футболна история? Всъщност отговорът на този въпрос е ясен – белият вожд толкова си може. Дори ако общината му подари целия квартал „Овча купел“, на мачовете на Славия пак ще ходят по 100-200 души, освен ако чичо Венци не замени футболните мачове със собствено комедийно шоу.
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ