Спечелилият требъл през изминалия сезон Барселона обяви привличането на турския национал Арда Туран. Халфът обаче няма да може да играе за каталунците до края на календарната година, тъй като те изтърпяват наказание от ФИФА и нямат право да извършват официално трансфери до 1 януари 2016 година. Това е втора голяма сделка за каталунците това лято след привличането на Алейкс Видал от спечелилия Лига Европа Севиля.

"Футболен клуб Барселона и Атлетико (Мадрид) постигнаха споразумение по трансфера на Арда Туран в каталунския клуб. Барселона си запазва правото да продаде играча обратно на Атлетико до 20 юли", гласи официалното съобщение на каталунския клуб по обявяване на сделката за Арда Туран, който според испанските медии ще струва на клуба 34 милиона евро. Смята се, че бившият президент Хосеп Мария Бартомеу, който е кандидат и за новите избори на 18 юли, е оказал голямо влияние за приключване на сделката.

От съобщението става ясно, че бъдещият президент на Барселона ще има на разположение два дни да реши дали да оторизира трансфера на Арда Туран, чийто договор ще бъде за 5 сезона. Атлетико (Мадрид) ще получи пък още 7 милиона евро като бонуси при добри игри на халфа в новия му тим.