Една от живите легенди на аржентинския футбол Ариел Ортега реагира на критиките към настоящата звезда на "гаучосите" Лионел Меси за загубения финал на Копа Америка.
 
Меси и компания паднаха след дузпи от домакина Чили и записаха провал на втори голям финал в рамките на година, след като не успяха да спечелят и световната титла миналото лято на Мондиала в Бразилия.
 
След загубата от Чили мнозина нападнаха Меси с определението "безчувствен" и го обвиниха, че не се раздава достатъчно за националния отбор.
 
Ортега реагира с публикация в социалните мрежи, с която защити Меси и изтъкна постигнатото през годините.
 
"Как да кажа "безчувствен" на едно момче, което от 11-годишно се бори с болест и постоянно е било на лекарства. Как да кажа "безчувствен" на същия този, който замина за Европа съвсем малък, за да осигури по-добро бъдеще на семейството си. Как да кажа, че е "безчувствен" на човека, чиято страна не му е дала нищо и всичко е постигнал съвсем сам. Как да му кажа, че е "безчувствен" за това, че не бе на частен плаж със жена си и детето, а предпочете националния отбор. Как да кажа, че е "безчувствен" на човека, когото определят за най-добър в света. Да го кажа на Меси? Казвам на вас, които го наричате "безчувствен", пише Ортега в страницата си във "Фейсбук".
 
Написаното има над 56 хиляди харесвания за по-малко от 24 часа, а мнозинството от потребителите се съгласяват с Ортега.

ortega.jpg