Женският ни национален отбор по волейбол записа първа победа в Група „К“ на Световното Гран При в Пуерто Рико. Тимът на Атанас Лазаров, който води националките в отсъствието на Драган Нешич, се наложи трудно над отбора на домакините с 3:2 (25:19, 27:25, 20:25, 18:25, 16:14).
 
Мачът беше изключително оспорван и премина през много обрати, но в крайна сметка българките достигнаха до първи успех в надпреварата. Най-резултатна за българската победа стана Ева Янева - 22 точки, а Юлия Стоянова добави 20. Гергана Димитрова завърши с 12, а Габриела Коева и Мира Тодорова – по 11. Карина Окасио от Пуерто Рико стана най-резултатна в мача - 26 точки. Стефани Енрайт добави 22, а Ауреа Крус завърши с 20 точки.
 
С този успех България излезе на трето място в класирането на групата с 3 точки, докато Пуерто Рико остава лидер със седем точки. Като цяло българките са пети във втория поток на турнира, като имат еднакъв брой точки с Аржентина. Лидер е Холандия с 9 точки. На 10 юли нашите националки ще играят срещу Хърватия в мач от квалификационна Група „М“, а след това ще играят с Чехия и Пуерто Рико.