Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов оправда загубата с 1-3 от Аржентина с липсата на мотивация.
 
Двубоят бе без значение за нашите, докато съперникът търсеше място в следващата фаза на битката за Първа дивизия и го постигна.
 
"Днес е типичен пример, в който един мотивиран отбор, който има за какво да играе мача, излезе срещу един немотивиран отбор, който няма мотив. Спечелихме групата, спечелихме първия мач с Аржентина и според мен мотивационно бяхме надолу. Белгия е един от прогресиращите отбори в Европа в последните години. Може да се каже, че е неудобен противник, който играе добре организиран волейбол. Но мисля, че ги превъзхождаме и като отбор, и като индивидуалности. Това е един напълно преодолим отбор. В спорта всичко се случва, но мисля, че нашият отбор е по-силен. Така, че нашите очаквания са да спечелим този мач и вече големия финал, който може би ще бъде доста по-сложен като вариант - Аржентина или Франция. Мисля, че и двата отбора са сериозни противници. Няма сериозен проблем с Ники Пенчев, но не исках да рискувам и за това го извадих. С Теди (Теодор Тодоров) също не мисля, че е нещо сериозно от един удар в носа. Мисля, че до утре ще му мине", заяви Константинов пред БНТ след мача във Варна.

На 10 юли нашите посрещат Белгия в единия полуфинал в битката за завръщане в Първа дивизия на световния волейбол, а тазвечершния ни съперник Аржентина излиза срещу Франция в другия мач за определяне на съперника на България.