Григор Димитров отпадна още в третия кръг на "Уимбълдън". Българинът загуби с 0:3 сета от Ришар Гаске. За пореден път от началото на сезона хасковлията игра разочароващо и е бледа сянка на това, което постигна през миналата 2014 година. След поражението отново дойде ред на познатото оправдание - ракетата. След това Григор втрещи всички, като въпреки че призна, че е играл слабо, допълни, че вижда прогрес в играта си.

Медии, специалисти, треньори и тенис наблюдатели вече не спестяват тежките си критики по адрес на Димитров. "Гаджето на Мария Шарапова все повече се превръща в лузър (б.р - губещ). Джон Макенроу беше прав, че Димитров е на кръстопът в кариерата си. Направи всичко грешно срещу Гаске. А след като спаси 4 мачбола, после сам помогна за победата на французина", написа "Индипендънт" в анализ за представянето на българина.

"Гардиън" допълва в същия дух: "Григор Димитров трябва сериозно да преосмисли бъдещето си, защото му се включи алармата. Когато е разгорещен, българинът е като дракон. Но на 24 години той вече не е толкова млад. И само имитации на удари на Федерер няма да му стигнат за нещо голямо.“