Една от звездите на националния ни отбор Ивелин Попов трябва да се съобразява със специално меню в новия си отбор Спартак (Москва). Нападателят вече се превръща в откритие за новия си отбор, след като се разписа в две поредни контроли и заслужено получи похвали от легенди и специалисти.

Главният готвач на руския колос Вячеслав Мулченко говори пред "Спорт Експрес" за това с какво храни футболистите, сред които вече е и българинът. Попето ще трябва да се примири с липсата на свински пържоли и други специалитети. Този вид месо е забранено. “От месото, което даваме на играчите, е телешко, агнешко и говеждо. От птиците залагаме на пилешко, патешко и през няколко дни пуешко. Свинското обаче е забранено", споделя готвачът.

Той продължава и с останалата част от менюто. "Разрешаваме картофи, но само като гарнитура и то не преди мач. Сладки са позволени, но без мазнини, сметана и шоколад. Задължително играчите ядат пица в автобуса, ако играем като гости и пътуването до хотела е по-дълго", добавя Мулченко.

"Руските футболисти обичат местната кухня, а чужденците - европейската", завършва готвачът.

4_2.jpg