Британската компания Астън Мартин преговаря за завръщането си във Формула 1 като партньор на Ред Бул за следващия сезон. Като част от сделката „червените бикове“ ще се сдобият с двигатели на Мерцедес.
 
Германският автомобилен гигант притежава 5% от Астън Мартин, който има два сезона участие във Формула 1 (1959 и 1960), но без сериозен успех. Според условията на бъдещия контракт Мерцедес ще доставя двигатели на Ред Бул, но Астън Мартин ще бъде официалният партньор на тима от Формула 1 и ще има правото да сложи логото си върху болидите.
 
Според информациите от Мерцедес са дали съгласието си за такава сделка, тъй като ще имат още един отбор във Формула 1 и по този начин ще облекчат разходите си в шампионата. Освен това в компанията не приемат Астън Мартин като конкурент в продажбите на автомобили.
 
Ходът с използването на друго лого, а не това на истинския доставчик на двигатели, и в момента се ползва от Ред Бул във Формула 1. На болидите на тима стои емблемата на Инфинити, което е марка на Нисан. Японската компания е част от автомобилен алианс с Рено.