Люис Хамилтън спечели петата си победа за сезона във Формула 1, след като триумфира в Гран При на Великобритания. На пистата „Силвърстоун“ пилотът на Мерцедес победи конкуренцията и британското време, което в последната една трета от състезанието изненада пилотите с дъжд.
 
Съотборникът на Хамилтън Нико Розберг финишира на второ място. Състезанието не започна добре за Мерцедес, тъй като още на старта двамата пилоти на тима бяха изпреварени от Фелипе Маса от Уилямс, а след това Валтери Ботас излезе втори. Люис Хамилтън обаче излезе начело при първата смяна на гуми, а след това и пръв се възползва от възможността да сложи гуми от типа интермедиа, за да запази лидерската си позиция.
 
Себастиан Фетел с Ферари също направи бърза смяна след започването на дъжда и това му позволи да излезе трети в крайното класиране на състезанието, изпреварвайки Маса и Ботас. Данийл Квят с Ред Бул финишира шести. В зоната на точките влязоха още Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Кими Райконен (Ферари), Серхио Перес (Форс Индия) и Фернандо Алонсо (Макларън), който спечели първата си точка за сезона.
 
За девето поредно състезание двамата пилоти на Мерцедес се качиха на почетната стълбичка. По този начин беше изравнено рекордното постижение на Ферари, постигнато през 1953 г.
 
23.jpg