Микронезия счупи рекорда в световния футбол за най-голяма загуба в официален мач между националния отбори. Това стана на турнира за Футболната Конфедерация на Океания, в който играят отбори до 23 г и се явява квалификация за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.
 
Микронезия отстъпи с 0:38 на Фиджи по време на турнира, който е част от Тихоокеанските игри, провеждащи се в Папуа Нова Гвинея. Атонио Тиувуна вкара 10 от головете за Фиджи, който направи 1:1 с Вануату в първия си мач от Група „А“. В първата си среща пък Микронезия загуби с 0:30 от Таити, който пък изравни собствения си рекорд за най-голяма победа на Тихоокеански игри – 30:0 над Островите Кук през 1971 г.
 
Фиджи вкара първия си гол в мача още в първата минута, а на почивката водеше с 21:0. Тогава треньорът на тима реши, че превъзходството е тотално и замени вратаря с халф. Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите.
 
Футболната Конфедерация на Океания беше и арена на най-голямата загуба между мъжки отбори. През 2001 г. Американски Самоа губи от Австралия с 0:31 в квалификация за световно първенство.

22.jpg