Волейболистите на България сразиха тези на Аржентина с 3:0 (27:25, 25:20, 25:22) в предпоследния и за двата тима мач във втора дивизия на Световната лига. Срещата се игра в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна.

Двубоят започна изключително равностойно и в първия гейм борбата се водеше точка за точка. Двете технически прекъсвания дойдоха съответно при 8:7 и 16:15 в полза на аржентинците. Българските волейболисти обаче поведоха в края на гейма при 21:20 след отлична атака на Владо Николов. Гостите обърнаха и поведоха с 24:23, но изтърваха своя геймбол, след което дойде ред на България да получи геймбол при 25:24. В този момент двата отбора допуснаха две поредни грешки от сервис, а при следващата си възможност за спечелване на гейма „трикольорите” не сгрешиха. Андрей Жеков реши да играе с ветерана Владо Николов, който не сгреши срещу тройна блокада и реализира за 27:25 в полза на България.

Началото на втората част също бе равностойно, но този път първата техническа пауза дойде при преднината за България - 8:7. В средата на гейма сериозна контузия получи Тодор Скримов, който напусна залата с помощта на лекарския екип. На негово място в игра се появи Тодор Алексиев. Въпреки контузията на Скримов българските национали продължиха да играят въодушевено и направиха разликата 16:13 при второто техническо прекъсване. Преднината на националите ни нарасна и до 6 точки при 20:14. До края на гейма те не допуснаха неприятни изненади и го спечелиха с 25:20.

В третия гейм и двата тима повеждаха на няколко пъти в резултата с по 2-3 точки разлика, но към края нещата станаха равностойни и битката се водеше точка за точка. Все пак Тодор Алексиев се развихри и България отново поведе с три точки разлика при 22:19. Владо Николов също показа класа макар и на 37 години, правейки резултата 23:20. Той обаче сгреши при начален удар за 24:22, а след това Йосифоф донесе победата на България с 25:22 в гейма и с 3:0 в срещата.

От последния сблъсък между българските и аржентинските волейболисти утре отново от 20:45 часа ще зависи кой отбор от групата ще се класира за финалната четворка на втората дивизия във Варна. При една победа от двата мача за "гаучосите", те ще изхвърлят от борбата лидера във временното класиране Канада, който завърши двубоите си и има 6 победи и 6 загуби. Аржентинците имат 6 победи и 5 загуби.

Както е известно, България е домакин на финалите във Втора лига във Варна. Двубоите са на 10 и 11 юли. Нашите тъй като са домакини се класират директно за финалите във Варна и на практика мачовете от групата нямат значение.

БЪЛГАРИЯ – АРЖЕНТИНА 1:0 (27:25, 25:20, 25:22)