Бившата № 1 в световния женски тенис Йелена Янкович детронира шампионката на „Уимбълдън“ Петра Квитова. Сръбкинята се наложи след обрат с 3:6, 7:5, 6:4 и за пети път в кариерата си се класира за четвъртия кръг на турнира. Янкович никога не е продължавала по-напред в „Ол Инглънд Клъб“.
 
Квитова спечели първия сет след пробив в четвъртия гейм, а след това направи още един за 2:1 във втората част. Янкович обаче успя да върне пробива за 4:4, а след това постигна втори за 7:5 и изравни разултата в мача. Двубоят беше решен с пробив в полза на сръбкинята в десетия гейм на третата част, което означаваше победа за Йелена Янкович.
 
Това беше трети успех за сръбската тенисистка в седем мача срещу Квитова. Чехкинята беше спечелила досегашните две срещи между двете от началото на годината (в Доха и Рим). Следващата съперничка на Йелена Янкович ще бъде полякинята Агниешка Радванска.
 
Последният случай, в който шампионката на „Уимбълдън“ отпада в третия кръг на турнира, беше през 2006 г., когато Винъс Уилямс (САЩ) беше елеминирана от ... Йелена Янкович.