„Ботев“ (Пловдив) записа втора победа в предсезонните контроли. Тимът на Петър Пенчев се наложи с 4:0 над Пирин (Разлог). Два гола на „канарчетата“ бяха отменени заради засади, като една от тях беше доста спорна и предизвика бурно недоволство на пълните трибуни на стадиона в клубната база на „жълто-черните“ в Коматево.
 
„Ботев“ имаше надмощение в мача, но успя да открие една в 39-ата минута, когато Божидар Васев се разписа с удар от границата на наказателното поле. В 49-ата минута Мариян Огнянов, който през това лято пренебрегна възможността да играе в Румъния и се върна при „канарчетата“, удвои след асистенция на Алекс Колев.
 
В 75-ата минута Станислав Дрянов се разписа след пас на Нико Варела, а четири минути по-късно Дрянов направи асистенция за попадението на Милен Гамаков, който беше точен с удар от 25 метра. До края на мача голове на Нико Варела и Християн Казаков бяха отменени заради засади. При попадението на Казаков засадата беше много спорна и породи остри реакции от феновете по трибуните в Коматево.
 
До момента в контролните си срещи „Ботев“ (Пловдив) записа загуба с 0:1 от новака в „А“ група Пирин (Благоевград) и победа с 3:1 над Оборище (Панагюрище). Следващата проверка на тима на Петър Пенчев е на 7 юли (вторник) срещу Славия.