„Левски“ загуби за първи път в летните контроли. След победите с 4:2 над Септември (Симитли) и 2:1 над Монтана, сега тимът на Стойчо Стоев отстъпи с 1:2 на руския Волга. Двама играчи на тима от Нижни Новгород бяха отстранени от игра в края на мача. Срещата се игра на стадион „Георги Аспарухов“
 
Треньорът на „сините“ даде шанс в стартовия състав на шест юноши на клуба и един от тях си вкара автогол още в 9-ата минута. Мики Орачев засече във вратата на Боян Йоргачевич центриране на Миносян. Това е втори автогол на Орачев в контролите през това лято, след като вкара в собствената си врата и срещу Септември (Симитли).
 
До края на първото полувреме Божидар Краев на два пъти не успя да изравни резултата, а и Орачев имаше удар над вратата. В 55-ата минута кипърецът Алекс Константиноу, който е на проби при „сините“, изравни при контраатака и асистенция на Краев.
 
В 79-ата минута Василиев от Волга беше отстранен за втори жълт картон, но вместо него се появи игра друг играч. В 89-ата още един от гостите беше изгонен, но отново влезе негов съотборник. Руският тим стигна до победен гол в добавеното време. Прохазка събори Козлов в наказателното поле, а Иля Петров беше точен при изпълнението на отсъдената дузпа.
 
Следващата контрола на „Левски“ е на 8 юли, когато „сините“ срещат новака в „А“ група Пирин (Благоевград) в Самоков. На 11 юли предстои проверка с Локомотив (Пловдив) на "Георги Аспарухов", което ще бъде последен мач за „сините“ преди началото на сезона.
 
 
„Левски“ - Волга 1:2
0:1 Мики Орачев (9-автогол), 1:1 Алекс Константиноу (55), 1:2 Иля Петров (90+1-дузпа) 

Съставът на „Левски“: Боян Йоргачевич (70-Александър Любенов), Деян Иванов (72-Аймен Белаид), Веселин Минев (57-Георги Янев), Сашо Александров, Мики Орачев, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Божидар Краев, Владислав Мисяк (46-Алекс Константиноу), Лионел Матадос (70-Ивайло Найденов), Атанас Курдов (59-Илия Димитров)
 
"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015