Най-добрият ни тенисист Григор Димитров призна, че не е бил на ниво по време на двубоя си с Ришар Гаске на „Уимбълдън”. 24-годишният хасковлия загуби с 3:6, 4:6, 4:6 от французина в трети кръг на турнира и ще се срине в световната ранглиста. Димитров обаче остава оптимистично настроен за бъдещето си и вярва, че не е далеч от истината.

"Просто не играх добре днес. Имах твърде много възможности да върна пробива в първия сет, мисля, че вторият сет беше много оспорван, в него също имах шансове. Но изпуснеш ли тези възможности, особено на трева, става много трудно да се върнеш в играта, а и той показа добър тенис. Не крия, че съм разочарован, но в същото време не съм с наведена глава, защото виждам известен прогрес в играта ми. Сега трябва да си почина малко и след това да отново да изляза на корта", каза Димитров.

"Миналата година ми отвори очите за това на какво съм способен. Бях влязъл в добър ритъм, в какъвто исках да бъда. Знаех обаче, че ще е много трудно да го задържа”, продължи най-добрият ни тенисист.

"Не мисля, че съм чак толкова далеч от истината. Да, ранглистата говори сама по себе си, но ако спечелиш няколко мача тук и там, всичко ще бъде различно", каза още Димитров.

"Вярвам в хората до мен, просто смятам, че нещата не вървят така, както искам. Трябва да остана позитивно настроен и да намеря вдъхновение", завърши хасковлията.