ЦСКА продължава да тренира в Тетевен, където е първият лагер на тима. Той ще продължи до 14 юли, като ще има и две контроли. Първата е на 10 юли срещу Спартак Плевен, а втората е на 14 срещу втория отбор на Литекс. "Червените" се подготвят под ръководството на новия си треньор Христо Янев.

"Работим по селекцията. Говорено е с имена, които влизат в нвашите планове, но все още изчакваме отговорите им. На този етап ще разчитаме само на българи, които знаят какво е марката ЦСКА", заяви Христо Янев в интервю пред БиТиВи.

На въпрос може ли да повлияят лошите терени във "В" група на представянето на отбора, Янев коментира: "Подготвил съм се психически, знам какво ни очаква. Ще се опитам да предам опита, който натрупах в Миньор Перник. Момчетата трябва да се абстрахират от всичко и да разберат, че какъвто е теренът за останалите, такъв е и за нашия отбор."

На въпрос каква е философията му като треньор, Христо Янев заяви: "Моето виждане е, че трябва всеки ден да се работи максимално, всеки от нас да дава всичко, на което е способен. От там нататък ще се приспособяваме към терен, съперник, условия. Чувствам се достатъчно добре да играя футбол. Отношението в последните години към българските футболисти обаче не ми хареса. Това е едно от нещата, което ме накара да спра. От другата страна на барикадата ще се опитам да покажа на тези момчета отношение, което заслужават."

"Разговарях с господин Ганчев, извика ме при него. Проведох разговори и с господин Инджов, в които нито за секунда не се колебах за това, какво решение трябва да взема. Много хора ми се обадиха, дори такива, които в последните две години ме бяха забравили тотално. Това е моментът, в който трябва да разбера кои са били хората до мен в трудните и тежки моменти и кои искат да се възползват от ситуацията", допълни наставникът.

"Знам какви са очакванията към всеки един, сега ми е ясно, че върху мен пада тежък товар да направим нещо с отбора, което да остави следа в историята на ЦСКА и по най-бързия начин да се върнем в професионалния футбол.

На въпрос, може ли да сравни управлението на различните ръководства, при които е бил футболист - Васил Божков, "Титан", Гриша Ганчев, Христо Янев отговори: "Като политика, отношение и всичко останало, ръководството на господин Ганчев в Литекс е на светлинни години от всяко останало - ясна организация, цел и правила. На мен това ми дава самочувствие в работата, която ще върша занапред."