Всяко хубаво нещо все някога има край...Наистина. Той си тръгва, за да хване самолета за Барселона. Преди това обаче ще посети Флорида, за да подобри физиката си преди да се присъедини към един от най-големите европейски отбори.

"Все още не съм подписал официално с Барселона, но сме се разбрали по договора. Ще замина за Испания", казва Везенков пред гръцкото издание SDNA.gr, което допълва - "това беше съвсем очаквано. Везенков не беше просто един играч, той беше Играчът. Детето чудо от България, което е родено в Кипър, но носи гръцката култура, идентичност и баскетболно ДНК, ще продължи в Барселона."

"През последните 5 или 6 месеца от клуба ми показаха, че наистина искат да съм част от отбора. В този момент далеч не най-важното е финансовата част на договора. В този момент от кариерата ми има твърде други по-важни неща. Едно от тях е, че ми дадоха да разбера, че ще имам място в състава, че ще мога да играя. Аз и Джъстин Доелман ще играем на позиция "4". Ще бъде привлечен още един на позиция "4" и "5".

"Все още не съм разговарял с Шави Паскуал, но знам, че държи да съм в тима. През следващата година вероятно ще участвам в драфта на НБА, но засега Барселона е нещо голямо за мен", допълва роденият през 1995 година българин.

В последните няколко месеца медиите не спираха да пишат за интерес на редица европейски грандове към Везенков. Два от тях бяха гръцките Олимпиакос и Панатинайкос. "Те никога не се приближиха към мен с официално оферта. Панатинайкос не постави предложение на масата, а от хора от Олимпиакос въобще не дойдоха. Не можех да чакам повече", коментира талантливият Александър.

Арис остава отбора на сърцето му. Сигурен е, че един ден пътищата им отново ще се пресекат. "Искам да кажа, че обичам всичките си приятели в Арис. Много е трудно да напусна дома си, семейството си, но всяко хубаво нещо има своя край. Време е да опитам нещо ново и различно. Това, което знам, е, че един ден пътищата ни отново ще се пресекат", коментира още Везенков.

Сред съдържанието на багажа си за Барселона Алекс има специален кът за спомените си от Солун. "Чувствах неща, които е трудно да се опишат. Почувствах истинската любов на феновете, които остават дълбоко в сърцето ми. Невъзможно е да се забрави всичко това. Взех трудно решение, но трябваше да го взема. Арис означава и ще означава винаги много за мен", казва още българинът.

Що се отнася до новия му клуб Везенков коментира: "Барселона е един от най-големите клубове в Европа и света. Животът на един професионалист е труден. Знам, че ще има изисквания към мен, но ще работя усилено и ще продължа да се държа достойно."

Солун със сигурност е тъжен. Жълто-черната част от града обикна момчето, което носеше на ръце след всеки мач на Арис. Сега той ще следва мечтите си, които вече са свързани с Барселона.