Норвежкият Од спечели с 3:0 гостуването си на Шериф (Тираспол) в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. На вратата на домакините беше българският национал Божидар Митрев, който получи три попадение за по-малко от половин час. Нападателят Исмаил Иса не беше в групата за двубоя. Срещата беше ръководена от българска съдийска бригада, водена от главния рефер Цветан Кръстев.
 
Нигериецът Чуквума Акабуезе откри резултата за Од още във втората минута. При грешка на защитата на Шериф той получи топката на изгодна позиция от Берг и не остави никакъв шанс на Митрев. Девет минути по-късно норвежците отново наказаха невероятно слаба проява на отбраната на домакините. При серия рикошети и при разбъркване в наказателното поле Фроде Йонсен удвои.
 
Преди 11 години Йонсен също се разписа във вратата на Шериф в евротурнирите, но тогава той беше с екипа на Розенборг. Въпреки опитите си да стигнат до гол, домакините не успяха това. Жуниньо Потигуара пропусна няколко изгодни положения. В 28-ата минута Стефан Хаген вкара третия гол за гостите при центриране от корнер, след като се оказа непокрит в непосредствена близост пред вратата.
 
През втората част домакините не успяха да стигнат до голова опасност, след като ударите на Каду и Игор Югович минаваха встрани или над вратата на Од. Реваншът в Норвегия е през следващата седмица, когато тимът на Митрев и Иса и трудна задача да навакса пасив от три гола като гост.