tunis.JPGМладият индонезийски талант Мартунис ще играе за Спортинг (Лисабон). Трансферът е сбъдната мечта за 17-годишния футболист, който през 2004 г. оцелява в страшно цунами, ударило родината му. Сега той ще бъде част от футболната академия на „лъвовете“ от Лисабон.
 
На 26 декември 2004 г. унищожително цунами връхлита южното крайбрежие на Индонезия и взима 225 000 жертви. Сред тях са майката и сестрите на Мартунис. По това време той е едва на 7 години и е открит седмици след бедствието, облечен с фланелка на Руи Коща от националния отбор на Португалия. Сега талантът ще развива футболните си умения именно в португалска школа.
 
mart.JPGПрез 2004 г. Мартунис е открит на пустинен плаж 21 дни след цунамито от канадски спасителен екип, който го открива да пие вода от басейн. Той е отведен веднага в болница, тъй като има дехидратация. Историята му е разказана в британските медии, където Кристиано Роналдо, тогава играч на Манчестър Юнайтед, прочита за случилото се.
 
Португалската футболна звезда се свързва с Мартунис и няколко пъти се среща с него. Роналдо дори помага на семейството му да възстанови дома си. Малчуганът става футболист и се оказва сред един от най-талантливите в основано от Реал (Мадрид) училище в Индонезия. Сега Мартунис ще играе за Спортинг (Лисабон) – отборът, от който тръгва кариерата на Кристиано Роналдо.