Българското участие в европейските клубни турнири започва днес. Литекс и Берое ще изиграят своите първи мачове от първия квалификационен кръг на Лига Европа. И двата ни тима имат гостувания в страни от Прибалтика, като двубоите им започват в 19:00 часа. Литекс е гост на Йелгава в Латвия, а Берое има визита на Атлантас от Литва.

Тимът на Красимир Балъков ще бъде без новите си попълнения Диого Виана и Хенри Рохас. Ловчанлии ще трябва да се оправят и без младежкия национал Кирил Десподов, който е контузен. Героят от САЩ'94 обаче е с наказание и няма да води отбора от скамейката. Неговото място ще бъде заето от Добри Митов.

Литекс може да се похвали с изключителна серия от първи мачове в евротурнирите като гост. До момента „оранжевите” седем пъти са започвали участието си като гост, като в нито един от случаите нямат загуба. Балансът им е пет победи и две равенства.

Срещата на стадион „Олимпийски Земгале” ще бъде ръководена от португалеца Тиаго Мартинс и ще бъде излъчена по БНТ HD и с картина в БЛИЦ.

Берое гостува на Атлантас в Клайпеда, а момчетата на Петър Хубчев ще гонят добър резултат преди реванша в Стара Загора. Треньорът на старозагорци ще може да разчита на новите си попълнения, като доста от тях ще започнат като титуляри. Очаква се сред стартовите единадесет да бъдат Венци Василев, Георги Божилов, Неманя Милисавлевич и Спас Делев.

Двубоят на стадион "Централен" в Клайпеда ще бъде ръководен от исландеца Вилхялмур Тораринсон. Срещата ще можете да наблюдавате с картина в БЛИЦ.

ЙЕЛГАВАЛИТЕКС
19:00 часа, пряко по БНТ HD
Стадион „Олимпийски Земгале”
Съдия: Тиаго Мартинс (Португалия)

Вероятни състави:
Йелгава: Каспар Икстен, Абдулай Диало, Валерий Редко, Марцис Ошс, Александър Губин, Дариуш Латка, Кенеди Ериба, Борис Богдашкин, Глеб Клюшкин, Руста, Сосранов, Вячеслав Сушкин
Контузени: Игор Савченковс, Артис Лаждинс
Наказани: няма
Треньор: Виталийс Астафьевс

Литекс: Винисиус Баривиера, Страхил Попов, Рафа Перес, Васил Божиков, Румен Горанов, Антон Недялков, Патрис Бумал, Данило Асприля, Арсенио Нунеш, Кристиян Малинов, Бьорн Йонсен
Контузени: Илия Миланов, Александър Цветков, Кирил Десподов
Наказани: Красимир Балъков (треньор)
Треньор: Добри Митов



АТЛАНТАСБЕРОЕ
19:00 часа, стадион „Централен” в Клайпеда
Съдия: Вилхялмур Тораринсон (Исландия)

Вероятни състави:
Атлантас: Миндаугас Малинаускас, Лукас Атримавичус, Андриус Йокшас, Маркас Бенета, Едгарас Жарскис, Довидас Виркшас, Скирмантас Ракаускас, Симонас Урбус, Лукас Баранускас, Максим Максимов
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Константин Сарсания

Берое: Благой Макенджиев, Атанас Зехоров, Иво Иванов, Венцислав Василев, Венелин Пенев, Игор Джоман, Елиаш да Силва, Неманя Милисавлевич, Спас Делев, Георги Божилов, Жуниор Мапуку
Контузени: няма
Наказани: няма
Треньор: Петър Хубчев

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16