НА ТОЗИ ДЕН СА РОДЕНИ
1923 – Любомир Хранов –
легенда на ЖСК (София), "Левски" и Септември, 5 пъти шампион и 3 пъти носител на купата на България, голмайстор на шампионата през 1950 година с 11 гола, бивш национал, бивш треньор на Локо (ГО), Арда, Бдин и Доростол (Силистра)
1949 – Станислав Петков
– бивш футболист на Локо (ГО) и Етър
1957 – Ивелин Младенов – бивш футболист на Чумерна (Елена), Етър и Янтра, бивш треньор на Бенковски (Бяла)
1963 – Николай Костов – бивш футболист на Добруджа, "Ботев" (Враца), Славия, "Левски", Спартак (Варна) и Анортозис (Кипър), шампион на страната. Бивш треньор на Добруджа, кипърските Анортозис, Олимпиакос и АЕК, Бананц (Ереван), с който е носител на Купата на Армения и украинския Металург (Донецк), с който участва в евротурнирите. Костов беше треньор на "Левски" в периода 2 ноември 2011 година-26 март 2012 година. За това време той беше начело на "сините" в 11 мача, 9 победи и 2 загуби. След това води украинския Карпати (Лвов), а в момента е начело на втородивизионния руски Тосно.
1964 - Димо Тонев - изтъкнат български волейболист, играл в ЦСКА, "Левски", италианските Петрарка (Падова), Сислей Тревизо, Волей Прато, Палаволо, Катания, гръцките Олимпиакос и Панатинайкос, както и турския Галатасарай. Носител на Купата на CEV през 1991 година със Сислей Тревизо. Бивш помощник-треньор на Марчело Абонданца в женския национален отбор на България.
1964 – Емил Мицански
– бивш футболист на Пирин, Вихрен, "Левски", Спартак (Варна), Добруджа, Миньор и гръцкия Кавала, 2 пъти шампион на страната и 1 път носител на купата
1968 – Илиан Илиев - 
бивш футболист на Черно море, "Левски", Славия. Играл още в турските Алтай и Бурсаспор, португалските Бенфика, Маритимо и Салгейрош, в гръцкия АЕК. 3 пъти шампион и 2 пъти носител на Купата на България като футболист. Бивш национал. Бивш треньор на Черно море, помощник треньор в националния отбор, треньор на Берое, с който спечели Купата на България през 2010 година и класира тима в турнира Лига Европа. След това беше треньор на "Левски", напусна през април 2013 година. За последно Илиев бе начело на анголския Интерклубе (Луанда)
1970 – Драгомир Делев – бивш футболист на "Ботев" (Враца), Вихрен, Спартак (Пловдив) и Велбъжд (Кюстендил)
1973 – Васил Банов
– играл в Черноморец, Чирпан и Несебър, бивш помощник на Георги Василев-Гочето в Несебър
1973 - Денислав Калчев - български плувец
1976 – Георги Иванов – Гонзо – легендарен нападател на "Левски". Играл в Локомотив (Пловдив), "Левски", Рен (Франция) и турските Самсунспор и Газиантепспор, хърватския Риека. 6 пъти шампион и 4 пъти носител на Купата на България, голмайстор на шампионата през сезон 2000/01 с 22 попадения, футболист номер едно на България през 2000 и 2001 година, най-резултатният футболист във вечното дерби между Левски и ЦСКА, бивш национал. Треньор на "Левски" три пъти, за първи път след напускането на Ратко Достанич. В началото на сезон 2011/12 е начело на отбора и е треньор до 2 ноември. След това остава само спортен директор. През пролетта на 2012 година, след напускането на Николай Костов, Георги Иванов отново е назначен за треньор. На 5 април напуска и двата поста - на треньор и спортен шеф, след като управлението вече е в ръцете на Иво Тонев, а ръководството е постигнало договорка с Илиан Илиев. След това Гонзо става треньор на Черно море, но след края на сезон 2013/2014 се разделя с "моряците" и се завръща в "Левски" като спортен директор
1976 – Славко Матич – сръбски футболист, играл у нас за ЦСКА и Славия, шампион с "армейците"
1987 – Костадин Кацимерски – бивш футболист на Пирин (Благоевград), сега в Септември (Симитли)
1987 - Естебан Гранеро - испански футболист, собственост на Реал (Мадрид), в момента под наем в Реал Сосиедад

СЪБИТИЯТА НА ТОЗИ ДЕН
1932 – България – Гърция 2:0, БК (Ас. Пашев, Л. Ангелов)
2003 – Роман Абрамович става собственик на Челси