Григор Димитров се класира за трети кръг на "Уимбълдън" и отчете след победата над американеца Стив Джонсън - 7:6(8), 6:2, 7:6(2), че играта му се подобрява. Следващият противник на българина е Ришар Гаске, срещу когото първата ни ракета има 4 загуби от 4 изиграни мача до момента.

"Мисля, че с Гаске за последно играх с него отдавна. Някъде около 2 години минаха от последния ни мач. Вече съм различен човек и различен играч. Смятам, че излизам като фаворит срещу него", заяви Димитров след отстраняването на Стив Джонсън.

"Започвам да намирам формата си. Очевидно е добре да преминавам така мачовете си - с чисти победи. От двубой на двубой чувствам, че играта ми се подобрява, но знам, че има още няколко неща, които да донастроя. За мача срещу Джонсън мога да кажа, че имах няколко спада, но така е в нашия спорт. Усещам, че съм научил доста от миналата година. Нещата се развиват добре. Играх в много турнири и постигнах добри резултати, което беше страхотно. През този сезон имах както добри, така и лоши резултати. Но "Уимбълдън" е много специален турнир и за мен е едно от най-важните събития в календара. Ще е великолепно отново да се представя силно", завърши Гришо.