Испанският Райо Валекано подкрепи благородни каузи и борбата с хомофобията с новите си екипи за предстоящия сезон в Примера дивисион. Клубът жертва традиционната си червена диагонална лента, за да се включи в двете каузи.
 
Лентата на втория екип е с цветовете на дъгата и символизира знамето на движението за борба с хомофобията. Върху третия екип пък е розова – в знак на подкрепа на борбата с рака.
 
„Жертваме своята традиция, за да подкрепим едни добри каузи. Това е жест към хората, които ежедневно и анонимно водят своята битка. Ще дарим и 7 милиона евро за тези каузи“, заяви президентът на клуба Раул Мартин Преса.
 
Райо Валекано е известен като един от най-социално ангажираните клубове в Испания. Клубът и неговите привърженици често участват в различни прояви, които се борят със социална несправедливост. Управата на Райо Валекано обяви цените на билетите за предстоящия сезон, които са същите от предишния шампионат. Клубът ще продължи да дарява по едно евро от цената на всеки пропуск за различни каузи.