Григор Димитров се класира за трети кръг на "Уимбълдън". Българинът елиминира във втория кръг американеца Стив Джонсън с 3:0 сета (7:6 (8), 6:2, 7:6 (2)). Двубоят продължи 2 часа и 11 минути. В първия сет българинът се справи след тайбрек, в който спечели с 10:8 точки. Във втората част хасковлията бе безупречен, направи два пробива и спечели с 6:2. В третия сет Джонсън поведе с 5:4 гейма и 40:30 при сервис на Григор. Българинът успя да се измъкне, изравни за 5:5 гейма, след което направи същото за 6:6. Двубоят влезе в тайбрек, в който нашето момче спечели със 7:2 точки.

В следващия трети кръг Димитров ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, който отстрани Кени де Шепър с 3:0 сета. До момента двамата са се срещали четири пъти, като Гаске има четири победи. Двамата никога не са играли на трева. Последният им двубой е от Мастърса в Рим през 2013 година.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - СТИВ ДЖОНСЪН 3:0 сета (7:6 (10:8 точки), 6:2, 7:6 (7:2 точки)

ПЪРВИ СЕТ

Още в откриващия гейм Григор Димитров имаше много сериозни трудности. Едва при четвъртия геймбол българинът затвори гейма и поведе с 1:0. Двамата не допуснаха грешки от свой сервис и стигнаха до тайбрек след 6:6. В тайбрека първите 17 точки отново бяха спечелени от сервиращите, за да се стигне до 9:8 в полза на Димитров. Тук Стив Джонсън сгреши и Григор затвори частта с 10:8, с което поведе с 1:0 сета.




ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров направи ПРОБИВ още на старта за 1:0, след което затвърди пробива и поведе с 2:0 гейма. Българинът направи още един ПРОБИВ за 4:1, който затвърди за 5:1. Джонсън върна един гейм на свой сервис за 2:5, но хасковлията нямаше никакви затруднения да затвори сета след 6:2.

4.jpg

ТРЕТИ СЕТ
На старта на третата част Григор Димитров имаше шанс за ранен пробив, но Джонсън отрази трите брейкбола и задържа подаването си, за да поведе с 1:0 гейма. И Григор имаше трудно първо подаване, но все пак се измъкна и изравни за 1:1. След това двамата печелеха подаванията си до 4:4. При 5:4 в полза на Стив Джонсън - Димитров, застана на сервис и трябваше да подава за оставане в сета. Резултатът стигна заплашително 40:30 за Джонсън, но българинът отрази първия брейкбол, а след това изравни и геймовете за 5:5. Американецът взе подаването си за 6:5, с което изпрати Григор до стената. Българинът трябваше да сервира за оставане в сета и го направи добре - изравни за 6:6 гейма, с което двубоят отново влезе в тайбрек. В него българинът бе безапелационен и спечели със 7:2 точки.