Байерн обяви официално привличането на бразилския национал Дъглас Коста от украинския гранд Шахтьор (Донецк). 24-годишният нападател подписа договор с баварците за пет сезона до лятото на 2020 година, а от Шахтьор потвърдиха, че трансферната сума за правата на играча е 30 милиона евро. Той ще играе с номер 11 в германския шампион.

„Радваме се, че успяхме да привлечен Дъглас Коста. Неговият петгодишен договор показва, че планираме бъдещето на Байерн с този нападател. Пожелаваме му бързо да се свикне тук в Мюнхен и в Байерн”, заяви финансовият директор на Байерн Ян Кристиан Дреесен, водил преговорите с Шахтьор (Донецк).

„Дъглас Коста ще повлияе добре на нашия отбор. Той има големи технически възможности, силен ляв крак, много е подвижен и бърз. Дъглас Коста се реши след Бразили и Украйна да направи следващата крачка в своята кариера в Бундеслигата и в Байерн. Ще го подкрепяме във всичко”, сподели пък спортният директор Матиас Замер.

„За мен една се сбъдна днес. Горд съм, че ще играя за Байерн, в който са играли толкова известни бразилски футболисти. Радвам се на великолепния отбор и ще направя всички, за да изпълня очакванията”, каза пък самият Дъглас Коста, който участва с Бразилия на Копа Америка и получава още 10 дни почивка, след което ще започне тренировки с баварците, започващи днес официално лятната си подготовка. Бразилецът е реална алтернатива за крилата Ариен Робен и Франк Рибери, който лекува контузия и не е ясно кога ще може да се завърне в игра.

Това е вторият трансфер за германският шампион това лято след привличането на вратаря Свен Улрайх от Щутгарт. Той обаче ще бъде резерва на Мануел Нойер от новия сезон.